Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menu
Your are here: > Home >

Blog

Blog

Hogyan őrizzük meg Gyermekeink mentális egészségét? Ifj. Szkopincevné Dr. Proszenyák Diána, a CALENDULA Egészségügyi Intézet családorvosa, valamint ayurvédikus szakértője és fitoterapeutája válaszol!
A jó immunitás kulcsa: az erős idegrendszer

Amilyen az idegrendszer, olyan az immunrendszer! Stresszhelyzetben azonnal stimulálódik az immunrendszer. Ebből kifolyólag amennyiben valaki huzamosan stressznek van kitéve, annak kimerül az immunrendszere, ami nagy valószínűséggel betegséget von maga után. Az orvos-fitoterapeuta tanácsai arra vonatkozóan, hogyan támogassuk idegrendszerünket, hogy az ne gyengítse szervezetünk védekező képességét.

IMMUNFORCE – hatékony immunerősítés évezredes bölcsességgel

3 gyógynövényes szuper-készítmény, melyet az orvos-fitoterapeuta kifejezetten ajánl jelen helyzetben az immunrendszer támogatására, a szervezet ellenálló képességének erősítésére a stresszel, fertőzésekkel, kórokozókkal szemben, a felsőlégutak és a nyálkahártya védelmére, gyulladáscsökkentésre, és a felesleges nyák eltávolítására. Az IMMUNFORCE, a COLD FORTE  és a LUNGVITAL a közelmúltban kikerült a lakossági piacra, így már nemcsak pácienseink számára elérhető.

A természet erejével a nátha ellen

A nátha, orrdugulás, köhögés, torokfájás kellemetlen panaszok, melyek akár el is húzódhatnak, ezáltal meg tudják nehezíteni mindennapjainkat. De segítségül hívhatjuk a természet erejét a tünetek enyhítésében.

7 táplálék a szellemi fittségért

Jó memória, optimális figyelmi szint, a kognitív funkciók hatékonysága, aktív mentális és fizikai munkavégző képesség - a normális életvitel alapvető feltételei. Egyes élelmiszerekről kimutatták, hogy hatékonyak lehetnek agyműködésünkre.

Női egészség és vitalitás életkortól függetlenül

Mit tehetünk nőként a klimax, az esetleges korai öregedés, és az életkorral járó kellemetlen változások elkerüléséért?

Triphala: egzotikus gyümölcsből álló gyógykészítmény

A tradicionális indiai orvoslás, az ayurveda szerint az egészségünk és az élethosszunk az emésztésünktől és az anyagcserénktől függ, azaz attól, hogyan szívja fel a szervezetünk a tápanyagokat és hogyan szabadul meg a salakanyagoktól. 

Triphala, a fiatalító „csodaszer”

 A hagyományos indiai (ajurvédikus) orvoslásban a Triphalát közel 3000 éve használják. Leginkább tisztító, méregtelenítő hatásáról ismert, de számos problémára is gyógyírt jelent ez a kiváló gyógynövény-kombináció az emésztőrendszeri panaszoktól a bőr- és fogászati problémákig. 

Immunerősítés természetesen

Fizikai és lelki értelemben is meg kell erősítenünk a testünket, hogy megvédjük magunkat a betegségektől. Ehhez azonban nem mindig elég az egészséges étkezés, a rendszeres testmozgás és a napi rutin követése. De akkor mit tehetünk még? 

Search