Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menu

Mit tehetünk nőként a klimax, az esetleges korai öregedés, és az életkorral járó kellemetlen változások elkerüléséért?

Női egészség és vitalitás életkortól függetlenül


42 éves kor körül a női szervezet elkezd változni: lassan-lassan beindul a test természetes öregedése és apránként szembesülünk e folyamat velejáróival. 
Kezd csökkenni bizonyos nem hormonok (ösztrogén, progeszteron), a növekedési hormon és egyéb, a mellékvese kéreg általt termelt hormonok) szintje. Megjelennek anyagcsere zavarok és ezek következményei, hízás, cellulitis, glükózintolerancia, illetve egyéb kellemetlen tünetek, mint fáradékonyság, alvászavar, hangulatzavar, libidócsökkenés, hőhullámok, hüvelyszárazság, a bőr, arc, csontok leépülése, izületi fájdalom, stb. De lehet-e tenni valamit a folyamat késleltetéséért, vagy a megkezdődött folyamat lassításáért, és a drasztikus, kellemetlen tünetek elkerüléséért?

Fontos tudni, hogy ezekért a folyamatokért az általános anyagcsere, a hormonlis háttér és az idegrendszer együttesen felelősek. Harmonizálva, egyensúlyba állítva ezeket sokat tehetünk magunkért! Elengedhetetlenül szükséges a stressztolerancia kialakítása, a lélek ápolása, a rendszeres mozgás, jóga, életmódbeli változtatások, egészséges táplálkozás. Ezenkívül segítségül hívhatjuk a természet erejét is: természetes készítményekkel, gyógynövényekkel segíthetjük szervezetünk egészségét, harmóniáját visszaállítani, fenntartani. Mely gyógynövények ezek?

Shatawari gyökér: indiában őshonos növény. Modern kutatások igazolták, hogy a növény tartalmaz olyan előanyagokat, melyekből az emberi szervezet progeszteront tud előállítani, ami fenntartja a petefészek egészséges, életképes állapotát akkor is, amikor már kezd csökkeni annak aktivitása. A növényt Indiában az ősi idők óta használják a női szexuális erő fokozására, a reproduktív rendszer karbantartására.

Tajgagyökér: Észak-Kínában, Szibériában őshonos, régóta ismert és használt általános regeneráló- és fiatalítószer. Javítja a vérkeringést,  az erek egészségét, támogatja a vesét, a mellékvese kérget, az izületeket. Segít fenntartani a női (és férfi) hormonrendszer egyensúlyát.

Koreai ginzeng: a ginzengnél valamivel erősebb gyógyhatású, az „örök fiatalság gyökere”-nek is nevezett gyökér, gyógynövény. Számos hatóanyagának köszönheten támogatja az immunrendszert, az emésztőrendszer, a sejtmembrán működését. A ginzengből az emberi szerevezet olyan előanyagokat tud nyerni (adenozin monofoszfát, AMP), melynek fontos szerepe van a sejtek energia ellátásában, metabolikus folyamataikban. A ginzeng gyökér fokozza a libidót, a szexuális kapacitást. Vérnyomásnövelő hatása is van, ezért ha ez a hatás nemkívánatos, akkor a coleus gyógynövénnyel kombinálva a vérnyomás-növelő hatás nem érvényesül, kompenzálódik.

Coleus növény: serkenti az immunrendszert,  támogatja az emésztést, javítja az anyagcserét és kompenzálja a ginzeng vérnyomásnövelő mellékhatását.

Bamia: ázsiai eredetű babszerű növény. A bamiában olyan nyákok, hatóanyagok vannak, melyeket az emberi szervezet feldolgoz és közvetlenül használ a reproduktív szervek támogatására. Ázsiában a nők előszeretettel fogyasztják a fiatalság megőrzése érdekében, és azt vallják, hogy a benne található nyák a kollagénhez hasonló funkciójú anyag, amely segít a bőr, a szövetek szépségének, vitalitásának megőrzésében. Az endogén kollagén szintézisben játszott szerepét kutatások is igazolják.

Igazi édesgyökér: pre-hormon a mellékvese kéreg számára, a gllüko-kortikoidok, mineralokortikoidok előanyaga, melyek a szép bőr, egészséges porcok és izületek fenntartásához szükségesek.

Hosszúbors: ázsiában őshonos libidófokozó gyógynövény, mely támogatja az emésztőrendszer működését is.

Cupeus esculentus (mandulafű gyökér): gazdag nyákokban, flavonoidokban, glükonoidokban, stabilizálja a sejtmembránt és támogatja a sejten belüli víz megtartását., ezáltal hozzájárul a szép bőr, az egészséges szövetek, és a vitalitás fenntartásához.

Gyömbér: közismert fűszer- és gyógynövény, mely támogatja az emésztőrendszer működését, természetes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító szer,  így kiválóan használható a menstruációs fájdalmak enyhítésére is. Fertőtlenítő, antibakteriális, antivirális hatással  rendelkezik, gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban.

Rukkolamag: támogatja az epekiválasztást, segít fenntartani a progeszteron szintet azáltal, hogy gátolja a progeszteron ösztrogénné alakulását. Ebből kifolyólag gátolja a hormonális eredetű zsírgyarapodást és cellulitis kialakulását.

A felsorolt gyógynövényekből álló CalendulaPharma készítmény az ERODITE kapszula, melynek fogyasztását minden nő számára javasoljuk akár 18 éves kortól, de 40 éves kor felett feltétlenül a megfelelő libidó, jó közérzet, vitalitás fokozására, és  a klimax tüneteinek enyhítésére.

Mellékhatás mentes készítmény, jótékony hatású minden női szervezet számára. Megelőzés, illetve az egészség fenntartása céljából napi 2 kapszula elfogyasztását javasoljuk reggelente, fokozott aktivitás esetén a javasolt adagolás 3 x 2 kapszula.

Jó egészséget, örömteli nőiességet kívánunk minden nőnek!

Search