Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menu

Triphala, a fiatalító „csodaszer”


A hagyományos indiai (ajurvédikus) orvoslásban a Triphalát közel 3000 éve használják. Leginkább tisztító, méregtelenítő hatásáról ismert, de számos problémára is gyógyírt jelent ez a kiváló gyógynövény-kombináció az emésztőrendszeri panaszoktól a bőr- és fogászati problémákig. Amellett, hogy általánosságban javítja az egészségi állapotot, Indiában úgy tartják, rendszeres fogyasztása meghosszabbítja az élettartamot.

Hármas kombináció

A Triphala elnevezés „három termés”-t jelent szanszkritből lefordítva, mely a készítmény 3 növényi komponensére utal. Ezek az amla, a bibhitaka (azaz bellerian mirobalan) és a haritaka (azaz mirobalánfa) Indiában őshonos növények, melyek értékes gyógyhatású termését tartalmazza a Triphala. E három növény kombinációja nem véletlen: mindegyik meghatározott vitaminkomplexumot, makro- és mikroelemeket, ásványi anyagokat és esszenciális aminosavakat tartalmaz. A Triphala e három rendkívül értékes összetevőjének gyógyító hatása azonban épp az egységükben fejeződik ki. Kölcsönösen kiegészítik és erősítik egymás tulajdonságait, ennek köszönhetően a készítmény igen erős terápiás hatással rendelkezik.

Fiatalít, életerőt ad

Összetevőinek köszönhetően a Triphala erős antioxidáns, gyulladásgátló, immunmoduláns hatású készítmény: immunhiány esetén hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, segít leküzdeni a fáradtságérzetet. Közismerten hozzájárul a szervezetre gyakorolt negatív hatások semlegesítéséhez. Normalizálja, fiatalítja a szervezetet, életerőt ad, növeli a szexuális aktivitást. Súlyos betegség és  stressz után regenerál. Támogatja a megfelelő keringést, szabályozza a vérnyomást, javítja a memóriát, serkenti az agyműködést.

Tisztít, szépít

A Triphala egyik előnyös tulajdonsága, hogy elősegíti az allergének eltávolítását a szervezetből. Tisztító, méregtelenítő tulajdonságainak köszönhetően fiatalító, szövetregeneráló hatású: szépíti, üdébbé, hidratáltabbá teszi a bőrt. Jelentős fogyás esetén segíti a bőr természetes zsugorodását. Az amla gyümölcsnek köszönhetően a Triphala fogyasztása serkenti a hajnövekedést, táplálja a hajhagymákat, erősíti a haj szerkezetét, és megakadályozhatja a korai őszülést, valamint  a hajhullást.

Normalizálja az emésztőrendszert

A Triphala hozzájárul az emésztőrendszer egészségének fenntartásához. Segíti a a máj, a bélrendszer és a vér méregtelenítését, hozzájárul a zsíregyensúly fenntartásához. Javítja a gyomor- és bélrendszer működését, tisztítja a beleket, növeli azok tónusát. Az amlában található szaponinok és a glikozidok mérséklik a székrekedést és a bélkólikát, továbbá csökkentik a gázképződést és normalizálják a bélműködést.

Gyógyír a tüdőnek, a toroknak

A Triphala kiváló segítség légúti betegségek, asztma, hörghurut, nátha esetén. Összetevőinek köszönhetően jótékony hatással van a torokra és a hangszálakra is, és hatékonynak bizonyul torokgyulladás, illetve torokfájással járó köhögés esetén.

Megvásárolom

 

 

 

Search